Данилишин оцінив рівень олігархізації української економіки

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
На думку екс-міністра, українські олігархи намагаються якнайбільше отримати з економіки через постійне очікування проблем. Типова люмпенских-олігархічна модель держави, де два основних антагоніста формують суперечності розвитку і чекають чергового катаклізму, вважає він.

На сьогоднішній день активи 100 найбагатших українців зросли майже до $130 млрд, тобто складають до 80% від розміру ВВП України. Можна сказати, що це і є рівнем олігархізації економіки.

Про це в своїй статті для «Дзеркала тижня. Україна» пише екс-міністр економіки України Богдан Данилишин.

«
На відміну від західних економік, де найбільшими темпами зростають капітали власників компаній, пов’язаних з інформаційними технологіями та виробництвом високотехнологічної продукції, в нашій країні рекордно збільшуються статки сировинних магнатів», - пише він.

- Forbes опублікував рейтинг Топ-200 найбільших компаній України


За його словами, внаслідок політики, що проводиться в Україні, населення розділилося на дві соціальні категорії - олігархів, кількість яких відносно населення складає нескінченно малу величину, але які володіють майже всім у державі, і малозабезпечених або відверто бідних громадян, складових левову частку населення України, але з точки зору добробуту є величиною, сумірною зі статистичною похибкою.

«
Олігархічно-люмпенська модель суспільно-політичного життя, що склалася в Україні, має суттєві недоліки і не може привести до якісних змін у країні. На відміну від багатьох розвинених країн, в Україні майже відсутній середній клас, який зазвичай виконує важливу суспільну функцію - є гарантом стабільності і демократії. Відсоток представників середнього класу у будь-якому суспільстві є важливим показником рівня добробуту в країні. В таких умовах середній клас, що може бути локомотивом розвитку, нікому не потрібен», - підкреслює Данилишин.

Докладніше читайте в матеріалі «В очікуванні кризи» в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також:

Данилишин готовий повернутися в Україну

Світова криза зробив мільйонерів біднішими, а мільярдерів - багатшими

Рейтинг найбагатших українців поповнився Шуфричем і сином Януковича

Данилишин: Рівень олігархізації української економіки перевищує 70%

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі