Дефіцит Пенсійного фонду росте на очах

Поділитися
© ZN.UA
Віце-прем'єр міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вже заявляє, що дефіцит Пенсійного фонду України (ПФУ) в 2010 році склав 34,4 мільярда гривень.

«Останні уточнені дані у нас були, що видаткова частина пенсійного фонду складає 191,5 мільярда гривень і за остаточними підрахунками, ми отримали 34,4 мільярда гривень дефіциту», - сказав він під час відео-мосту у п'ятницю, 28 січня, в Києві.

Нагадаємо, що ще 12 січня Тігіпко заявляв про дефіцит ПВУ у 26,6 мільярда гривень, тобто у розмірі, передбаченому законом про держбюджет на 2010 рік.

У 2009 році дефіцит ПФУ склав 30 мільярдів гривень.

Відповідно до закону про держбюджет на 2011 рік, передбачено покриття з бюджету дефіциту ПФУ на суму 17,7 мільярда гривень.

Окрім того, у бюджеті-2011 передбачена дотація «на виплату пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за різними пенсійними програмами» на суму 37 мільярдів гривень.

Українська влада заявляє про необхідність якнайшвидшого проведення пенсійної реформи для скорочення дефіциту ПФУ. Економія від підвищення пенсійного віку за різними оцінками складе не більше 3,5 мільярда гривень за рік.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі