Рада розпочала підготовку до скасування літнього часу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Верховній Раді Україні починають обговорення законопроекту «Про зміну порядку обчислення часу на території України», ініційованого народним депутатом Олегом Надошею (фракція Партії регіонів).

Про це повідомила народний депутат Леся Оробець на своїй сторінці на Twitter.

«Сьогодні на комітеті розглядатимуть проект 8330 - хочуть скасувати переведення часу», - написала Л.Оробець.

Нагадаємо, що законопроект «Про зміну порядку обчислення часу на території України» було зареєстровано у Верховній Раді України 4 квітня 2011 року під номером 8330 - практично відразу після того, як про скасування переходу на зимовий і літній час оголосила Росія.

У пояснювальній записці депутат О.Надоша об
ґрунтовує необхідність прийняття законопроекту негативним впливом переведення часу на психологічний і фізичний стан людини. «У періоди переведення годинників - навесні і восени кількість звернень до лікарів зазвичай зростає. Зміну біоритмів хворі люди відчувають набагато більше, ніж здорові, у них спостерігаються патологічні реакції. Переведення годинника для одних - це загострення хвороб, а для інших - просто дискомфорт. У такі перехідні періоди багато людей скаржаться на погане самопочуття, адже навіть незначний зсув часу - це пряме і грубе порушення біологічного годинника. Як наслідок - підвищена чутливість і емоційність, стомлюваність, порушення сну та загострення хронічних захворювань», - пояснює депутат.

О.Надоша уточнює, що розробив відповідний законопроект на підставі численних звернень громадян України про відмову від практики переведення годинника на зимовий і літній час і з метою запобігти негативному впливу на здоров'я громадян внаслідок переведення годинника на годину вперед і на годину назад.


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі