Держборг США досяг рекордної суми в 16 трлн доларів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Щоб збільшити держборг на 1 трлн доларів, США знадобилося менше року. Федеральний уряд позичає на добу 3,5 млрд доларів. Якщо тенденція збережеться, поріг у 20 трлн доларів буде пройдений в середині жовтня 2015 року.

Державний борг США досяг суми в 16 трлн доларів. Новий історичний рівень заборгованості федерального уряду був досягнутий з розміщенням на поточному тижні міністерством фінансів США чергового випуску 2-річних облігацій на суму 35 млрд доларів.

ВВП Сполучених Штатів зараз становить 15 трлн 720 млрд доларів. Вперше держборг США обійшов за своїми розмірами національний ВВП в минулому травні.

Вашингтону треба було 286 днів, аби збільшити борг на 1 трлн доларів - з 15 трлн на 16 листопада 2011 року до 16 трлн доларів зараз. Таким чином, федеральний уряд позичає на добу 3,5 млрд доларів.

Експерти відзначають, що в разі збереження нинішньої бюджетної динаміки, до червня 2013 року держборг США досягне суми в 17 трлн доларів, до березня 2014 - 18 трлн доларів, а поріг в 20 трлн доларів буде пройдений в середині жовтня 2015 року.

Нинішні підрахунки не враховують заборгованість приватного бізнесу США і американських сімей. Їхній сукупний борг досягає зараз 9,7 трлн доларів. !zn

Читайте також:

Держборг України в липні зріс на 3,6% - до $ 62,17 млрд

Україна змінює «газову голку» Росії на кредитну петлю Китаю

Конгрес США проголосував проти збільшення держборгу на 1,2 трлн доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі