Держдума РФ не чекаючи на Україну ратифікувала договір про зону вільної торгівлі з СНД

Поділитися
© : Максим Тракторкоф
Шанс синхронної ратифікації парламентами України та Росії договору про створення ЗВТ з СНД втрачено. Поки українські депутати ще продовжують роботу над підготовкою до його імплементації у Верховній Раді, російські депутати вже проголосували за його ратифікацію.

Державна Дума Російської Федерації на своєму засіданні у вівторок, 20 березня, ратифікувала договір про зону вільної торгівлі між державами-учасниками СНД.

Тим часом, ще до голосування у думі, прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на зустрічі з президентом України заявив, що розраховує на ратифікацію договору цього тижня. Він зазначив, що якби Україна зробила би те ж саме, то Янукович і президент Росії Дмитро Медвєдєв могли б синхронно підписати закони про ратифікацію договору про вільну торгівлю.

У свою чергу Янукович зазначив, що Україна також веде свою роботу у цьому напрямку. "Ми обов'язково до цього прийдемо і обов'язково будемо це питання вирішувати (ратифікація і підписання ЗВТ СНД - ред)", - сказав він.

Нагадаємо, ще у кінці грудня 2011 року саме президент України Віктор Янукович виступив з ініціативою синхронної ратифікації договору про ЗВТ країнами-учасницями СНД.

Проте нещодавно він повідомив, що в українських юристів виникли «дрібні процедурні питання», які будуть незабаром вирішені, і спрогнозував, що договір буде ратифіковано найближчим часом.

Як повідомлялося, 18 жовтня 2011 року в Санкт-Петербурзі керівники урядів країн СНД, зокрема прем'єр України Микола Азаров, підписали договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності.

Кабінет міністрів України схвалив цей документ 9 листопада і передав до Верховної Ради. Однак станом на кінець лютого парламент був не готовий ратифікувати договір. !zn

Читайте також:

Янукович хоче синхронно ратифікувати договір по ЗВТ з СНД


Єфремов: Рада ще не готова ратифікувати договір про зону вільної торгівлі з СНД

Держдума РФ і Верховна Рада одночасно ратифікують зону вільної торгівлі з СНД

Україна не зможе суміщати зони вільної торгівлі з СНД і Євросоюзом, - посол ЄС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі