Для ремонту всіх доріг в Україні буде потрібно 85 років

Поділитися
© dpravda.org
Мережа доріг в Україні була сформована наприкінці 60-70 років минулого століття, і вони не ремонтувалися в переважній більшості по 30-40 років. З року в рік інтенсивність руйнувань збільшується.

Якщо ремонт доріг буде фінансуватися на нинішньому рівні, то привести їх у належний стан можна буде тільки через 85 років, підрахував радник голови Державної служби автомобільних доріг України Євген Прусенко.

«Зі 176 тисяч кілометрів доріг загального користування в минулому році було відремонтовано понад 2 тисячі кілометрів. Це трохи більше одного відсотка. З такими темпами ми відремонтуємо дороги через 85 років », - зазначив Прусенко.

«Нам необхідно як мінімум ремонтувати щорічно доріг в п'ять разів більше - тобто, 10 тисяч кілометрів, а для цього необхідні ресурси», - зауважив радник голови Укравтодору.

Прусенко нагадав, що мережа доріг в Україні була сформована наприкінці 60-70 років минулого століття. «Вони не ремонтувалися в переважній більшості по 30-40 років. А це значить, що міжремонтний термін (12-15 років) пропущено три-чотири рази. З року в рік інтенсивність руйнувань, особливо після зими, збільшується», - підкреслив він.

При цьому радник голови Укравтодору додав: «Якщо два роки тому кількість таких доріг державного значення становила 32%, то вже в минулому році - 56%. І процес природного фізичного старіння дороги зупинити швидко не вдасться». !zn

Читайте також:

Регіонал запропонував брати гроші з мешканців інших міст за в’їзд до Києва

У Києві будуть знову ремонтувати проспект, який здали до Євро-2012

На реконструкцію доріг до Євро-2012 в Україні витрачено 2 млрд доларів

Кабмін: Українські дороги готові до Євро-2012 «на четвірку» (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі