До рейтингу Forbes цього року увійшли 8 українських мільярдерів

Поділитися
© Getty Images
Журнал Forbes склав рейтинг найбагатших людей планети. У першу двадцятку українські валютні мільярдери не потрапили.

Першу сходинку посів мексиканський медіамагнат Карлос Слім, статки якого оцінено у 74 мільярди доларів. Роком раніше він також очолював цей рейтинг, але був «бідніше» на 20,5 мільярда доларів.

Другий рядок у списку найбагатших людей світу, також як і рік тому, займає засновник Microsoft Білл Гейтс. Розмір його капіталу оцінено в 56 мільярдів доларів. За рік засновник Microsoft збільшив свої статки на три мільярди доларів.

Третю позицію, так само як і рік тому, займає американський фінансист Уоррен Баффет, на рахунках якого зберігається 50 мільярдів доларів. Він, як і його "суперник" Білл Гейтс, за рік додав у свою скарбничку три мільярди доларів.

У двадцятку найбагатших людей світу за версією Forbes увійшов й один представник пострадянського простору - росіянин Володимир Лісін, що є головою ради директорів Новолипецького металургійного комбінату. Він знаходиться на 14-й позиції, а його статки оцінено у 24 мільярди доларів. Роком раніше Forbes помістив Лісіна лише на 32-е місце, оцінивши його статки в 15,8 мільярди доларів.

Кількість українських мільярдерів цього року виросла з п'яти до восьми. На 39-му місці - Рінат Ахметов, стан якого за рік потроївся і досяг 16 мільярдів доларів (у 2010-му - 5,2 мільярда доларів).

Віктор Пінчук зайняв 336-е місце з 3,3 мілларда доларів.
Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов поділили між собою 459-е місце: їх стани оцінюють в 2,5 мільярда доларів.
488-е місце зайняв Костянтин Жеваго з 2,4 мільярду доларів, 833-е - Юрій Косюк з 1,5 мільярдів доларів.
Андрій Веревський і Олег Бахматюк зайняли 1057-е і 1140-е місця відповідно.

До 2011 року, відзначено у коментарях до рейтингу Forbes, лише від однієї країни - США - до списку найбагатших людей світу потрапляли більше 100 чоловік. У цьому році таких країн вперше стало три - до США приєдналися Росія з 101 мільярдером і Китай, де Forbes виявив 115 осіб зі статками не менше мільярда доларів.

Усього в 2011 році журнал Forbes нарахував у світі 1210 осіб зі статками не менше мільярда доларів - абсолютний рекорд за 25-річну історію складання цього рейтингу. Сукупні статки людей, включених до списку мільярдерів, журнал оцінив в 4,5 трильйона доларів, що також є рекордом.

Станом на 9 березня 2011 року на сайті Forbes розміщено лише список 20 найбагатших людей світу, повну версію рейтингу журнал має намір опублікувати найближчим часом.

За матеріалами: Лента.ру

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі