ЄБРР готовий працювати з Ахметовим у рамках приватизації обленерго

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) готовий брати участь у приватизації української електроенергетики, якщо від української сторони надійде відповідна пропозиція.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив керуючий директор з енергетики Європейського банку реконструкції та розвитку Ріккардо Пуліті.

«Якщо нас запросять. Але для нас головне, щоб процес приватизації був максимально прозорим і передбачуваним», - підкреслив він.

Коментуючи інформацію про те, що Рінат Ахметов може сконцентрувати більшість обленерго, Р. Пуліті сказав: «Ми будемо працювати і з паном Ахметовим, і з будь-яким іншим інвестором (незалежно від прізвищ) у разі дотримання чітких умов. Це забезпечення прозорості правил, у тому числі законодавчої бази, забезпечення відкритої конкуренції і рівного доступу для всіх учасників».

Говорячи про приватизацію українських енергомереж, керуючий директор ЄБРР зазначив, що банк буде розглядати будь-які запропоновані українським урядом варіанти фінансування, в тому числі і входження в капітал створених підприємств.

Р. Пуліті розповів також, що ЄБРР у ​​співпраці з українськими підприємствами віддає перевагу недержавним компаніям як більш мобільним. «Специфіка України в тому, що основна частина кредитного портфеля ЄБРР поки що представлена державними структурами - це «Укргідроенерго», «Укр­енерго». Але, гадаю, у майбутньому це співвідношення змінюватиметься», - додав він.

За інформацією Р. Пуліті, в цілому ЄБРР виділив кредитів на майже 750 млн євро, при цьому близько 300 млн вкладено в поточному році. «Наступного року сума може збільшитися ще на 500 млн, - додав він. - Причому зараз це найдешевші гроші. Ставка за кредитами для проектів «Укргідро­енерго» у кілька разів нижча від ставок українських банків (за словами Ю.Бойка, 2,2%. - Ред.). Частка приватних компаній - близько 100 млн. євро.».

Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Ігоря Маскалевича з Ріккардо Пуліті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі