ЄБРР готовий збільшити інвестиції в Україну

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Якщо б ЄБРР дозволили кредитувати у гривні, банк міг би збільшити підтримку для секторів інфраструктури, муніципалітетів, банківського сектора тощо.

ЄБРР готовий збільшити обсяги інвестицій у вітчизняну економіку, якщо українська влада надасть можливість банку здійснювати фінансування в гривні.

Про це розповів старший банкір ЄБРР Олександра Павлов під час круглого столу «Якою буде банківська система в 2013 році?», організованого «Лігою фінансового розвитку» за підтримки «Дзеркала тижня. Україна».

«Ми досі змушені кредитувати тільки в доларах, і, відповідно, це накладає обтяжливі наслідки з валютними ризиками для наших клієнтів. У разі початку роботи з гривневими інструментами як ЄБРР, так і міжнародні фінансові корпорації, змогли б збільшити нашу середньострокову підтримку для секторів інфраструктури, муніципалітетів, банківського сектора, для кредитування малого і середнього бізнесу, довгострокової іпотеки», - зауважив фінансист.

Павлов також наголосив, що ключовою ціллю для України має стати підвищення інтересу до себе з боку міжнародних інвесторів, які в останні роки тільки згасав.

«Ми сподіваємося, що він [інтерес] хоча б протримається на тому рівні, який дозволить розвиватися. Завдання країни відновити інвестиційну привабливість, щоб той довгостроковий потенціал, який в країни є і який визнають абсолютно всі міжнародні аналітики, все-таки конвертувався в якісь короткострокові і швидкі інвестиції», - зауважив представник ЄБРР.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі