ЄБРР і ЄІБ погодили виділення $308 млн на модернізацію української ГТС

Поділитися
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) нададуть НАК «Нафтогаз України» кредит на $308 млн для модернізації газотранспортної системи України.

Відповідні документи було підписано сьогодні, у вівторок 19 липня.

Зокрема, з ЄБРР було підписано меморандум, а з ЄІБ - лист про наміри, в яких фіксуються плани банків з фінансування проекту модернізації української ГТС.

Згідно з документами, кошти по $154 млн від кожного банку планується виділити вже в поточному році.

Як повідомив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек, кредит ЄБРР планується виділити на 15 років під держгарантії. У вересні, зазначив він, компанія Mott MacDonald повинна буде надати звіт про проект модернізації, і потім буде ухвалено рішення про виділення кредиту. «Ми сподіваємося підписати проект цього року», - сказав він.

Як повідомлялося раніше, Міністерство палива та енергетики України має намір залучити $6,5 млрд на реалізацію інвестиційних проектів з модернізації ГТС України до 2018 року.

Зокрема, на модернізацію і реконструкцію газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» планується залучити $1,3 млрд (реалізація проекту почалася сьогодні).

Газотранспортна система України складається з магістральних газопроводів, розподільних мереж, газосховищ, компресійних і газовимірювальних станцій. Газотранспортна система України є другою в Європі і однією з найбільших у світі. ГТС України включає 37,6 тис. км магістральних газопроводів (в однонитковому обчисленні), 71 компресорну станцію загальною потужністю 5405 МВт.

Пропускна спроможність на кордоні РФ з Україною складає 288 млрд куб. м, на кордоні України з Польщею, Румунією, Білоруссю, Молдовою - 178,5 млрд куб. м, у тому числі з країнами ЄС - 142,5 млрд куб. м.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі