Єгипет вирішив викреслити Україну зі списку постачальників пшениці

Поділитися
© Тарас Черноморенко
Невизначеність щодо експорту пшениці з України поставила Єгипет у вкрай уразливе становище. Тепер якщо Україна захоче відновити експорт, їй доведеться виконати низку умов. Крім Єгипту, діями України на світовому ринку зерна незадоволені багато інших країн.

Єгипет, який є найбільшим світовим імпортером пшениці, викреслить Україну зі списку постачальників зерна на наступний рік, оскільки Київ оголосив про плановане припинення експорту з 1 грудня.

Про це повідомив держорган Єгипту, відповідальний за зернові закупівлі, - Головне управління постачань сировини (General Authority for Supply Commodities, GASC), передає агентство Bloomberg.

GASC отримав від України офіційне повідомлення про те, що з 1 грудня пшениця за кордон постачатися не буде, сказав заступник голови управління Номані Номані. Україна буде видалена зі списку постачальників зерна до Єгипту в січні, додав він.

У майбутньому, якщо Україна захоче відновити експорт пшениці в Єгипет, їй доведеться виконати низку умов. У тому числі Києву доведеться пообіцяти, що надалі заборон на експорт не буде.

Як відзначає єгипетське видання Ahram, країни, які закуповують зерно в України, вкрай незадоволені рішенням про призупинення постачань, хоча трейдери не висловили здивування, зазначивши, що ринок давно вже чекав від України подібного оголошення.

Невизначеність щодо експорту пшениці з Причорномор'я поставила Єгипет у вкрай вразливе становище, оскільки в минулому фінроці саме цей регіон став основним джерелом зерна для північноафриканської країни. Однак GASC, активно скуповувати пшеницю на світових ринках останнім часом, незважаючи на убогість пропозиції і вищі ціни, встигло забезпечити країні 7-місячні запаси.

У січні-квітня 2013 року GASC планує придбати не менше 1,5 млн тонн пшениці у Росії, Австралії, Аргентини, Канади, США та Франції. !zn

Читайте також:

Українська пшениця програла аргентинській у боротьбі за поставки в Єгипет

Пшениця дорожчає на біржах через чутки про заборону експорту з України

Україна експортує рекордний обсяг цукру

Рада схвалила створення механізму підтримки національного експорту

Україна стане «кукурудзяним» придатком Японії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі