Економіка єврозони офіційно вступила в рецесію

Поділитися
© Lif..., flickr.com
Європейська економіка скоротилася другий квартал поспіль, що означає рецесію. Експерти кажуть, що пік падіння вже пройдено і в 2013 році послідує поступальне відновлення.

У єврозоні почалася рецесія. У період з липня по вересень поточного року сукупний ВВП 17 країн єврозони скоротився на 0,1% у порівнянні з попереднім кварталом, повідомило Європейське статистичне відомство Eurostat.

З квітня по червень економісти зафіксували скорочення економічних показників в зоні євро на 0,2%. Якщо два квартали поспіль закінчуються з негативним результатом, експерти говорять про рецесію.

Незначне зростання у найбільших економіках єврозони - Німеччини і Франції, що склав в останні три місяці 0,2%, не допоміг виправити ситуацію через серйозні проблеми в країнах південної Європи. Так, у Португалії ВВП знизився в липні-вересні восьмий квартал поспіль, в Греції спад продовжився 17-й квартал поспіль.

У теж час Мішель Барньє, який відповідає в Єврокомісії за питання економіки та внутрішнього ринку заявив, єврозона пройшла пік фінансової та боргової кризи вже кілька місяців тому і в 2013 році послідує поступальне відновлення (зростання ВВП на 0,4%).

Як підкреслив представник Єврокомісії, є і перші результати всіх тих антикризових заходів, які країни ЄС реалізували спільними зусиллями в останні роки: дефіцит держбюджету в єврозоні, що становив 6,2% ВВП у 2010 році, в 2012 році знизиться до 3,6% ВВП.

Нагадаємо, що в Україні офіційно рецесія ще не почалася, тому ВВП падав всього один квартал. !zn

Читайте також:

Азаров розповів економістам, що буде в Україні після «стабільності»

Українська економіка до кінця року не зросте до рівня офіційних прогнозів. Експерти не виключають рецесії

Економіка України в III кварталі впала на 1,3%

Експерти прогнозують падіння ВВП України в 2012 році

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі