Експерт: боротися з фінансовими пірамідами повинна СБУ, міліція - не потягне

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Савченко відзначив, що, наприклад, в англосаксонському праві якщо якесь явище не підпадає під правову норму, але порушує справедливий порядок речей, воно припиняється будь-якими чином - як правовим, так і неправовим.

Боротися з МММ повинно СБУ, оскільки це не зовсім профіль МВС. Таку думку озвучив ректор Міжнародного інституту бізнесу Олександр Савченко під час Фінансового прес-клубу, який 14 серпня провела Ліга фінансового розвитку за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» (FINREP) і «Дзеркала тижня. Україна».

«Цим має займатися Служба безпеки України. Вона повинна звернутися до колег з США чи Англії, які розкажуть, як це робиться», - зазначив експерт.

На зауваження правоохоронців про те, що законодавство не дає можливість українським правоохоронцям законно протистояти МММ, Савченко відзначив, що, наприклад, в англосаксонському праві якщо якесь явище не підпадає під правову норму, але порушує справедливий порядок речей, воно припиняється будь-якими чином - як правовим, так і неправовим.

«Тому в США цим займається не поліція, а ЦРУ і ФБР. Будь-який натяк на захоплення майна громадян злочинним шляхом там жорстко присікається, якщо є хоч якісь зачіпки. У нас же можна забирати мільйони, і це нібито нічиє діло», - констатує екс-заступник голови НБУ. !zn

Читайте також:

Мавроді створив партію МММ для участі у виборах до Верховної Ради

Мавроді оголосив про створення нової фінансової піраміди МММ-2012


Українській міліції не вдасться залучити Сергія Мавроді за шахрайство

Азаров наказав силовикам очистити Україну від фінансових пірамід

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі