Експерти прогнозують більш гнучкий курс валют після виборів, але "стрибків" не буде

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Експерти схиляються до думки, що якщо ослаблення або укріплення гривні відбуватиметься, то плавно – та під контролем НБУ.

Після проведення парламентських виборів Національний банк зробить свою курсову політику більш гнучкою, що сприятиме активізації кредитування та укріпленню економіки України. Водночас діапазон коливань курсу не буде надто великим і контролюватиметься НБУ.

Такі думки в коментарях DT.UA висловили провідні вітчизняні фінансові аналітики.

За словами начальника відділу аналізу та досліджень «Райффайзен Банку Аваль» Дмитра Сологуба, перехід до більш гнучкого обмінного курсу – найбільш оптимальна стратегія для центробанку, яка дозволить проводити йому більш ефективнішу монетарну політику, спрямовану на стимулювання кредитної діяльності. Щоправда, фахівець також повністю не виключив, що НБУ дотримуватиметься й поточної лінії на валютному ринку.

Керівник же аналітичного відділу «Арт Капітал» Ігор Путілін переконаний, що курс гривні буде плаваючим «у суворо визначеному діапазоні – ±5%».

Старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь конкретизує, що ймовірні лібералізація монетарної політики призведе до нарощування рефінансування банків та зниження ставок.

Щоправда, економіст ІК «Тройка Діалог Україна» Ірина Піонтковська не виключає, що НБУ більше контролюватиме банківською ліквідністю та розміром процентних ставок. А керуючий інвестиційними та пенсійними фондами «КІНТО» Микола Мягкий уточнює, що монетарна політика НБУ може залишитися жорсткою, якщо переговори України з МВФ будуть неуспішними.

Директор по інвестиціям Concorde Capital Андрій Герус та керівник аналітичного департаменту ІГ «ТАСК» Андрій Шевчишин схиляються до варіанту, що якщо ослаблення гривні відбуватиметься, то плавно – та під контролем НБУ. !zn

Читайте также:

Азаров знову пообіцяв, що обвалу гривні після виборів не буде

За два дні до виборів з обмінників на Хрещатику зникли долари

Аналітики Goldman Sachs упевнені, що уряд піде на девальвацію гривні

У НБУ стверджують, що девальваційні очікування - ірраціональні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі