Експерти: Україна потребує грошей МВФ

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна потребує коштів Міжнародного валютного фонду. Таку думку висловили експерти в ході круглого столу на тему: «Україна і МВФ. Що далі» у вівторок, 18 жовтня.

«Розмови зараз про те, чи потрібні нам гроші чи не потрібні - пусті. Вони потрібні. Я не вважаю, що без них виникнуть проблеми, але кошти потрібні. Як уряд буде домагатися їхнього виділення - не знаю», - сказав директор економічних програм Центру імені Разумкова Василь Юрчишин. При цьому він зазначив, що ситуація складається таким чином, що виділення коштів від МВФ до кінця 2011 року Україні не слід очікувати.

Начальник відділу аналізу та досліджень "Райффайзен Банку Аваль" Дмитро Сологуб вважає, що виділення кредиту МВФ є не лише ресурсом для фінансової системи, а й сигналом для інвесторів.

«Для України гроші МВФ життєво важливі як гроші для посилення позицій Нацбанку, так і фактор довіри інвесторів», - сказав експерт.

Виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко вважає, що реформи в Україні потрібні не тільки для отримання коштів МВФ, але і в принципі для економіки країни.

«Реально, Україна не так потребує цих грошей... Пан Азаров має рацію, коли каже, що гроші не так потрібні, потрібен сигнал, потрібна співпраця з МВФ для того, аби намагатися підтримувати ситуацію відносно стабільною, особливо на фоні поглиблення конкуренції в світі за будь-який додатковий фінансовий ресурс, а тим більше, такий дешевий як у МВФ», - сказав О. Устенко.

На думку президента Асоціації українських банків (АУБ) Олександра Сугоняка, зважаючи на всеосяжну боргову кризу, як на рівні цілих країн, так і окремих фізичних осіб, «кошти сьогодні потрібні всім країнам». «Я не знаю жодної країни, яка б сказала, що їй не потрібні ресурси на сьогоднішній день», - резюмував президент АУБ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі