Експерти: Україна відновить співпрацю з МВФ, незалежно від результатів виборів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Уряд намагатиметься налагодити зв’язки з МВФ незалежно від того, яка конфігурація більшості буде в парламенті – пропрезидентська чи антипрезидентська, прогнозують експерти.

Україна відновить співпрацю з МВФ, незалежно від того, які політсили переможуть на виборах. Таку думку в коментарях DT.UA висловили більшість провідних вітчизняних фінансових експертів.

Керівник аналітичного відділу «Арт Капітал» Ігор Путілін вважає, що уряд намагатиметься налагодити зв’язки з МВФ незалежно від того, яка конфігурація більшості буде в парламенті – пропрезидентська чи антипрезидентська.

«Потреба реформування ЖКГ і підвищення цін на газ, а також електроенергію назріли вже давно. Тому умови Фонду, ймовірно, будуть виконуватися», - констатує керівник аналітичного департаменту ІГ «ТАСК» Андрій Шевчишин.

У свою чергу начальник відділу аналізу та досліджень «Райффайзен Банк Аваль» Дмитро Сологуб не має 100-відсоткової певності, чи готова українська сторона виконати вимоги МВФ. А ось керуючий інвестиційними та пенсійними фондами «КІНТО» Микола Мягкий не виключає, що Міжнародний валютний фонд у тарифному питанні може піти й на деякі поступки.

При цьому експерт прогнозує, що відновити співпрацю з МВФ Києву буде дещо складніше, якщо на виборах переможе опозиція. Як уточнює економіст ІК «Тройка Діалог Україна» Ірина Піонтковська, одна з ймовірних причин цього – потенційна м’якість фіскальної політики.

Натомість управлячий партнер Capital Times Ерік Найман вважає, що ситуація якраз буде прямо протилежна – Україні буде складно відновити кооперацію з МВФ, якщо перемогу на парламентських перегонах здобудуть пропрезидентські сили. Зрости ж ці шанси можуть у тому разі, якщо переможе опозиція.

Співпраця з МВФ буде відновлена незалежно від результатів парламентської кампанії – переконаний старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. При цьому експерт зауважує, що отримані від Фонду кошти підуть на виплату зовнішніх боргів України, у т.ч. – перед самим же МВФ. !zn

Читайте також:

Україна не хоче брати на себе нові зобов’язання перед МВФ

Азаров сподівається на кредит МВФ без виконання зобов’язань

МВФ пом'якшив свою позицію в питанні підвищення тарифів на газ в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі