Еквадор має намір націоналізувати експорт бананів

Поділитися
Президент Еквадору Рафаель Корреа розглядає ймовірність націоналізації експорту банана в країні.

Таке рішення може бути ухвалено у відповідь на недотримання експортерами своїх зобов'язань, а саме, закупівлі бананів за ціною, яка є нижчою за офіційно встановлені розцінки.

На думку Р.Корреа, той факт, що міжнародний ринок банана постраждав від зимових катаклізмів у Росії чи від ситуації в Лівії, не дає експортерам купувати банан за заниженою ціною, і створювати тим самим проблеми для еквадорських виробників.

Він також підкреслив, що якщо не може законодавчим шляхом змусити експортерів укладати контракти на певних умовах, то в його влада заборонить експорт бананів з країни в цілому, без відповідного документа від виробників. За словами Корреа, йому стало відомо, що виробників змушують повертати готівкою частину оплати за договором. Тобто виробники підписують контракт, офіційна ціна в якому вказана USD5, 50 за ящик, а експортери заявляють, що якщо не буде повернуто готівкою USD2-3 з ящика, то купувати банан не будуть.

Голова уряду впевнений, що поки біля керма бананового експорту стоять приватні компанії та їхні представники, ситуація не зміниться, і закликав міністра сільського господарства закрити вихід на експортний ринок для порушників. Якщо для цього доведеться націоналізувати банановий експорт, то уряд це зробить, пригрозив Корреа.

За матеріалами: rusecuador.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі