«Енергоатом» заявляє, що використання пошкоджених паливних збірок на Южно-Українській АЕС не призвело до витоку радіації

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© myvin.com.ua
У квітні-липні 2012 року на енергоблоках № 2 та № 3 Южно-Української АЕС були виявлені паливні збірки виробництва компанії Westinghouse з пошкодженими дистанціонуючими гратами. При цьому радіаційний стан на майданчику станції та за її межами був і залишається в нормі.

У квітні-липні 2012 року на енергоблоках № 2 та № 3 Южно-Української АЕС були виявлені паливні збірки виробництва компанії Westinghouse з пошкодженими дистанціонуючими гратами. При цьому радіаційний стан на майданчику станції та за її межами був і залишається в нормі. Про це йдеться в коментарі керівництва «Енергоатому», який є у розпорядженні DT.UA.

НАЕК офіційно заявила, що розгерметизації пошкоджених паливних збірок, а також порушення кордонів і умов безпечної експлуатації енергоблоків не було.
«Енергоатом», його відокремлений підрозділ - Південно-Українська АЕС і компанія Westinghouse за участю експертів Харківського фізико-технічного інституту та Міненергоугольпрома тісно співпрацюють з метою вирішення проблем, що виникли з ядерним паливом. На сьогоднішній день вже встановлено причини пошкодження ТВЗ-W, розроблено план заходів щодо подальших дій, отримані дозволи Держатомрегулювання України і виконуються роботи по завантаженню російського і американського палива на енергоблоках № 2 та № 3 Южно-Української АЕС», - відзначили в компанії.
При цьому керівництво «Енергоатому» не заперечує, що на сьогоднішній день ще не всі проблемні питання, пов'язані з використанням ядерного палива компанії Westinghouse, врегульовані.
«Слід зазначити, що будь-який рух вперед, в тому числі розвиток науки, техніки і технологій, тим більше в такій складній галузі економіки держави, як атомна енергетика, неминуче супроводжується виникненням проблем, що потребують вирішення з використанням досягнутого рівня знань і набутого досвіду» , - говориться в повідомленні компанії.
«На жаль, зараз, коли ресурси «Енергоатому», зусилля всіх його фахівців сконцентровані на вирішенні складних технічних питань з метою якнайшвидшого введення енергоблоків № 2 та № 3 Южно-Української АЕС в експлуатацію з безумовним забезпеченням вимог ядерної та радіаційної безпеки, окремі представники преси використовують цю ситуацію як привід для піару і спотворення інформації», - зазначили в НАЕК.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі