ЄС наклала штрафи азіатським виробникам телевізорів за картельну змову

Поділитися
© uadream.com
Єврокомісія оголосила про штраф для південнокорейських і тайваньських виробників LCD-телевізорів за створення нелегального картелю, який встановлював монопольні ціни, повідомляє Agence France-Presse. У список, зокрема, потрапили тайванські компанії AU Optronics, Chimei InnoLux, Chunghwa Picture Tubes і HannStar Display, а також корейська LG Display.

Єврокомісія оголосила про штраф для південнокорейських і тайваньських виробників LCD-телевізорів за створення нелегального картелю, який встановлював монопольні ціни. У список, зокрема, потрапили тайванські компанії AU Optronics, Chimei InnoLux, Chunghwa Picture Tubes і HannStar Display, а також корейська LG Display.

Загальний розмір штрафів, виписаних постачальникам телевізорів, становить близько 650 мільйонів євро.

Ще одна найбільша південнокорейська корпорація Samsung була запідозрена в участі у картелі. Проте їй вдалося уникнути штрафу через те, що вона першою надала інформацію про свою участь у незаконній схемі.

Компанії, що брали участь у картелі, провадили свою діяльність з жовтня 2001-го до лютого 2006 року. Представники корпорацій зустрічалися щомісяця і домовлялися про мінімальні ціни, обсяг випуску продукції та інші комерційні справи.

Загалом менеджери компаній зустрілися 60 разів, переважно в готелях на Тайвані. При цьому вони укладали мінімум письмових домовленостей. Таким чином, їм протягом довгого часу вдавалося приховувати наявність картелю.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі