Єврогрупа дасть Греції гроші, але тільки за участю МВФ

Поділитися
© football.ua
Міністри фінансів єврозони схвалили другу програму допомоги Греції. Однією з умов траншу стало те, що кошти надаються і МВФ.

Єврогрупа схвалила виділення Греції другого траншу екстреної фінансової допомоги у розмірі 130 млрд євро за умови, що кошти надаються і Міжнародним валютним фондом.

Міністри фінансів 17 держав, що використовують євро, зустрічалися у Брюсселі для обговорення цього плану. В Єврогрупу також входить глава європейського Центробанку і керівництво Єврокомісії.

Раніше Греція домовилася з кредиторами про обмін боргових зобов'язань країни, що стало найбільшою реструктуризацією державного боргу в історії.

За підсумками засідання у Брюсселі його голова, міністр фінансів Люксембургу Жан-Клод Юнкер заявив, що держборг Греції може бути скорочено до 117% ВВП до 2020 року замість раніше запланованих 120%.

Офіційне підписання документів, пов'язаних з програмою, заплановано на середу.

При цьому Афінам необхідно продовжувати проводити жорсткі економічні заходи.

Уряд має намір зменшити свої витрати на 1,5%, у тому числі за рахунок зменшення пенсій і звільнення багатьох держслужбовців.

Владі Греції також необхідно зробити економіку більш конкурентоспроможною, зменшивши розмір мінімальної зарплати і зробивши ринок робочої сили більш універсальним.

У 2010 році Афіни вже отримали екстрений кредит від МВФ і ЄС у розмірі 109 млрд євро.

Нагадаємо, 24 лютого, Афіни направили приватним кредиторам офіційну пропозицію про обмін облігацій, що повинно привести до списання 53,5% номінальної вартості цих паперів і зниження держборгу Греції.

9 березня Єврогрупа схвалила виділення 35,5 млрд євро на фінансування операції з обміну грецьких держоблігацій, що належать приватному сектору. Міністри також заявили, що Греція виконала всі умови для отримання інших коштів в рамках 130-мільярдної програми допомоги.

Раніше сьогодні Греція офіційно оголосила результати пропозиції про обмін держоблігацій, що належать приватному сектору. До обміну добровільно подано папери, регульовані законодавством Грецької республіки, на 152 млрд євро, або 85,8% від загальної кількості таких облігацій (177 млрд євро).

Також Греція продовжила до 24 березня 2012 р. термін подання паперів для інвесторів, які володіють її облігаціями, регульованими іноземним правом, у надії довести рівень участі до 100%.

Успішний обмін паперів дозволить Греції уникнути неконтрольованого дефолту, який планується на 20 березня 2012 року - день, коли настає термін виплат за облігаціями на 14,5 млрд євро. !zn

Читайте також

Уряд Греції позбувся п'ятьох членів, але затвердив заходи економії

Прем'єр Греції пообіцяв «неконтрольований хаос» у разі дефолту країни

Єврогрупа схвалила виділення Греції 35,5 млрд євро

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі