Єврокомісія визначила шляхи для відновлення зростання економіки Греції

Поділитися
У документі Єврокомісія, зокрема, визначила три сфери, в яких мають бути здійснені конкретні дії урядом Греції протягом 2012 року. За словами Жозе Мануеля Баррозу, "жертви Греції отримають винагороду", якщо країна виконає пріоритетні дії, визначені Комісією.

Європейська комісія (ЄК) визначила шляхи для відновлення економічного зростання та зайнятості в Греції.

Ці заходи затверджені в схваленому в Страсбурзі в середу, 18 квітня, Комюніке Єврокомісії для Європарламенту, Ради ЄС, Європейського центробанку (ЄЦБ), Європейського економічного і соціального комітету, Комітету регіонів та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

У документі Єврокомісія, зокрема, визначила три сфери, в яких мають бути здійснені конкретні дії урядом Греції протягом 2012 року.

Серед них - забезпечення контролю за бюджетом і його доходною частиною, забезпечення кредитування реальної економіки шляхом рекапіталізації банків і надання доступних кредитів малому і середньому бізнесу, зміна бізнес-клімату для забезпечення довіри місцевих та іноземних інвесторів.

Греція запропонувала купити в неї казино, порти, Олімпійський комплекс і навіть дороги

У Комюніке також визначається, яким чином будуть використані фонди ЄС для забезпечення кредитування малого та середнього бізнесу Греції на суму в 4 млрд євро.
Крім того, Комісія запропонувала здійснити низку заходів зі спрощення регуляторного середовища, підготовки державних компаній до приватизації та з модернізації енергетичного та транспортного секторів економіки країни.

"Народ Греції не залишається на самоті в своїх зусиллях повернути країну до економічного зростання та зростання зайнятості", - заявив в зв'язку з цим президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Він нагадав, що ЄС разом з Міжнародним валютним фондом (МВФ) підготували другу програму допомоги країні на суму 380 млрд євро.

"Жертви Греції отримають винагороду, якщо країна виконає пріоритетні дії на 2012 рік, визначені Комісією сьогодні", - зазначив Ж.Баррозу. !zn

Читайте також:

Агентство Fitch скасувало дефолт Греції

Уряд Греції позбувся п'ятьох членів, але затвердив заходи економії


Через нелегалів Грецію виганяють з Шенгенської зони

Греція просить черговий пакет допомоги від ЄС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі