Єврокомісія визнала економіки 12 країн Євросоюзу нестабільними

Поділитися
Європейська комісія визнала економічно нестабільними 12 країн ЄС. Комісар Оллі Рен пообіцяв провести подальшу перевірку.

Франція, Італія, Великобританія і ряд інших економік країн Європейського Союзу в довгостроковій перспективі є нестабільними. Про це офіційно повідомила в Страсбурзі у вівторок, 14 лютого, Європейська комісія, представляючи результати дослідження, присвяченого економічним дисбалансам у Євросоюзі. У ньому враховувалися, зокрема, такі фактори, як прямі витрати з оплати праці і дефіцити торговельного балансу.

Більшість держав, що фігурують у переліку Єврокомісії, це так звані «старі» члени Євросоюзу - Франція, Італія, Великобританія, Бельгія, Данія, Фінляндія, Іспанія і Швеція. З новачків ЄС експерти визнали нестабільними Болгарію, Кіпр, Угорщину та Словенію.

Комісар ЄС з валютних питань Оллі Рен повідомив, що найближчим часом економічна ситуація в країнах, визнаних нестабільними, буде вивчена більш ретельно. Якщо недоліки підтвердяться, урядам цих країн доведеться приймати екстрені заходи для їх усунення, в іншому випадку державам загрожують штрафи в розмірі до 1 відсотка ВВП. !zn

Читайте також

Сорос: Меркель веде Європу в помилковому напрямі


Президенти європейських країн запропонували не згадувати слово «криза»


Прем'єр Греції пообіцяв «неконтрольований хаос» у разі дефолту країни

США планують захистити себе від боргового кризи в єврозоні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі