Єврокомісія: Українська ГТС залишиться затребуваною

Поділитися
Україна з її унікальним географічним положенням здатна не тільки транспортувати газ, але і зберігати і добувати.

Україна залишається найбільшим постачальником російського газу до ЄС. Про це заявив у четвер, 23 лютого, на брифінгу представник Єврокомісії Ісаак Валеро Ладрон.

«Як очікується, запит на імпорт газу в ЄС буде рости у найближчі роки...Немає сумнівів у збереженні важливості української газотранспортної системи для ЄС і всього європейського континенту. Українська ГТС є основним шляхом постачань російського газу до Європи», - сказав представник Єврокомісії, відповідаючи на прохання прокоментувати можливість відмови Росії від транспортування газу в Європу через Україну.

«Україна з її унікальним географічним положенням здатна не тільки транспортувати газ, але і зберігати і видобувати, що також означає можливість більш гнучких пропозицій з боку України з транспортування газу», - сказав він.

Разом з тим, як зазначив представник Єврокомісії, Україна потребує розробки довгострокової стратегії, щоб залишатися надійним і конкурентним гравцем у сфері транспортування газу.

У той же час, Валеро Ладрон не відповів на питання, чи відповідають дійсності звинувачення, висунуті головою «Газпрому» Олексієм Міллером у несанкціонованому відборі газу Україною.

Як повідомлялося, у середу, 22 лютого, офіційний представник ВАТ «Газпром» Сергій Купріянов заявив, що «Газпром» завдяки будівництву "Північного потоку» і «Південного потоку» зведе транзитне значення України для експорту російського газу до нуля.

На початку лютого «Газпром» скоротив постачання газу до ряду європейських країн через аномально низькі температури.

При цьому, як заявили, зокрема, в австрійській OMV, «Газпром» завчасно попередив європейських колег про скорочення постачань. Однак після цього керівництво «Газпрому» заявило, що скорочення пов'язані з відбором Україною більшої, ніж зазвичай, кількості газу з транзитного трубопроводу. !zn

Читайте також

Москва: Незабаром значення України для експорту російського газу дорівнюватиме нулю


Росія звинуватила Україну у несанкціонованому відборі газу, призначеного для Європи

Україна спростувала звинувачення Росії у незаконному відборі транзитного газу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі