Євросоюз схвалив бюджет на 2013 рік

Поділитися
У Європарламенті заявили, що, прийнявши бюджет, змогли уникнути бюджетної кризи на додаток до економічної.

Депутати Європарламенту схвалили бюджет Євросоюзу на 2013 рік у розмірі майже 133 млрд євро (або $172 млрд), усунувши деяку невизначеність щодо майбутнього фінансування блоку.

"Ми змогли уникнути бюджетної кризи на додаток до економічної кризи", - заявив член Європарламенту зі Швеції Горан Фарм.

Згідно з бюджетом на 2013 рік, платежі ЄС в наступному році будуть обмежені сумою в 132,84 млрд євро, що на 2,9% більше початкового бюджету на 2012 рік, повідомляє Reuters.

Голосування також дасть хід додатковим 6 млрд євро витрат на цей рік, які закриють нестачу фінансування програм, що підтримують дослідження, освіту та зайнятість. В результаті загальні витрати ЄС в 2012 році складуть 135 млрд євро - рекордно високе значення.

Близько трьох чвертей річного бюджету ЄС витрачаються на субсидування сільського господарства і будівництво нових автомагістралей, мостів та інших громадських інфраструктурних проектів у бідних країнах Східної та Південної Європи.

Більш довгострокові витрати Євросоюзу поки залишаються під питанням. Проект бюджету на 2014-2020 рр.. на суму близько 1 трлн євро обговорювався на зустрічі лідерів ЄС у листопаді, однак компромісу не було знайдено. Наступний раунд переговорів запланований на лютий. !zn

Читайте також:

Путін назвав «картельною змовою» механізм прийняття рішень у Євросоюзі

У МЗС стверджують, що ЄС вже готовий дати Україні сотні мільйонів євро допомоги, яку заморозив два роки тому

Економіка єврозони офіційно вступила в рецесію

ЄС визначився, куди витратить гроші від Нобелівської премії миру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі