ФДМ назвав кінцевих власників "Укртелекому"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Власниками австрійської компанії EPIC, яка через ТОВ "ЕСУ" придбала 92,79% акцій "Укртелекому", є п'ять громадян республіки Австрії.

Про це повідомив голова Фонду державного майна (ФДМ) України Олександр Рябченко під час виступу з трибуни у Верховній Раді (ВР) України у п'ятницю, 18 березня.

Нагадаємо, на початку тижня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що незадовго до подання заявки на участь у приватизації «Укртелекому» у його покупця - української компанії «ЕСУ», - змінилися власники, у результаті чого вона стала на 100% належати кіпрській Epic Telecom Invest Ltd (ETI).

"У нас є розподіл акцій між ними" - сказав він, виступаючи у Верховній Раді у п'ятницю.

Так, за словами О.Рябченка, керуючі партнери EPIC Пітер Гольдшейдер (Peter Goldscheider), Густав Вюрмбок (Gustav Wurmbock) і Франц Лансшутцер (Franz Lanschutzer) володіють відповідно 24%, 24% і 5% акцій, а ще по 23,5% належать Бріджит Гольдшейдер та Марині Вюрмбок.

О.Рябченко додав, що у разі наміру продати "Укртелеком" його нинішні власники мають погодити такий продаж з ФДМ.

Голова Фонду додав, що фактична ціна купівлі "Укртелекому" для EPIC становить близько 16 млрд грн: 10,575 млрд грн за договором купівлі-продажу плюс погашення боргових зобов'язань у розмірі $150 млн і 3,7 млрд грн.

Керівник приватизаційного відомства висловив думку, що сумарна потреба інвестицій в "Укртелеком", яка буде потрібна від нового власника, може досягти $1-1,5 млрд. "Перспектива "Укртелекому" без інвестицій мінімум в $1 млрд дуже сумна", - уточнив О.Рябченко.

Як відомо що 11 березня 2011 ФДМ підписав договір купівлі-продажу телекомунікаційної компанії «Укртелеком» з дочірньою компанією австрійського фонду EPIC - «ЕСУ».

Планується, що протягом 60 днів Фонд отримає від покупця кошти за продаж держпакету.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі