ФДМ спробує у 2013 році виставити на продаж «Одеський припортовий завод»

Поділитися
Приватизація хімічного гіганта вартістю майже 800 млн грн була провалена українською владою восени 2009 року. Останні два роки глава Фонду держмайна Олександр Рябченко ініціював нову спробу продажу ОПЗ, однак можливі терміни приватизації поки не називалися.

Фонд державного майна (ФДМ) України розраховує у 2013 році виставити на продаж 99,57% акцій «Одеського припортового заводу» (ОПЗ), останнього підконтрольного державі великого азотного підприємства з шести працюючих в Україні, у разі прийняття відповідного рішення Кабінетом міністрів.

Про це сказано у списку об'єктів на приватизацію у 2013 році, опублікованому в газеті «Відомості приватизації».

Згідно з документом, статутний капітал «Одеського припортового заводу» становить 798,544 млн грн.

Як раніше повідомлялося, приватизація цього підприємства, яке, окрім виробництва добрив, також займається перевалюванням на морські судна аміаку, що надходить по трубопроводу з Росії, була провалена українською владою восени 2009 року.

Так, 29 вересня 2009 року у конкурсі 99,567% акцій ВАТ «Одеський припортовий завод» брали участь три компанії - ТОВ «Азот-Сервіс» (Росія), компанія «Нортіма», близька до Ігоря Коломойського і «Фрунзе-Флора», підконтрольна Костянтину Григоришину .

Глава Фонду держмайна Олександр Рябченко останні два роки ініціював нову спробу продажу цього хімічного гіганта, проте можливі терміни приватизації поки не називаються.

Одне з найбільших хімічних підприємств України "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) у січні-вересні 2012 року на тлі падіння виручки отримало чисті збитки у розмірі 93,2 млн грн в порівнянні з чистим прибутком в 314,5 млн грн за аналогічний період 2011 року , повідомляється у фінансовому звіті підприємства.

У 2011 році ОПЗ отримав чистий прибуток у розмірі 336,133 млн грн проти чистих збитків в 87,169 млн грн на рік раніше.

Довідка УНІАН. «Одеський припортовий завод» (м. Южне, Одеська обл.) - другий за величиною виробник аміаку та карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД, на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку. !zn

Читайте також:

Фірташ зацікавлений у купівлі ОПЗ

Одеський припортовий: шоу з нашатирем?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі