Fitch може знизити рейтинги 7 країн єврозони

Поділитися
Міжнародне рейтингове агентство Fitch в п'ятницю оголосило про можливе зниження суверенних рейтингів одразу семи країн - Франції, Бельгії, Іспанії, Італії, Словенії, Кіпру і Ірландії, говориться в повідомленні агентства.

При цьому агентство підтвердило найвищий кредитний рейтинг "AAA" Франції, погіршивши прогноз з нього до "негативного".

Рейтинги решти шести держав були поміщені на перегляд з можливим пониженням. Наразі рейтинги Бельгії від Fitch знаходяться на рівні "АА +/F1 +" (при цьому короткостроковий рейтинг не потрапив у список на перегляд), Іспанії - "АА-/F1 +", Словенії - "AA-/F1", Італії - "A +/F1", Ірландії -"BBB +/ F2", Кіпру - "BBB/F3".

Таким чином, агентство не виключає зниження рейтингів. Так, агентство зазначає, що перегляд буде завершено в кінці січня 2012 року.

"Список на перегляд з можливістю зниження означає, що перераховані вище рейтинги активно переглядаються, велика ймовірність їх зниження найближчим часом. Fitch планує завершити перегляд до кінця січня 2012 року", - говориться в релізі агентства.

Fitch зазначає, що влада в усіх країнах, рейтинги яких занесені в список на перегляд, почала робити дії для значної бюджетної консолідації і структурних реформ.

Раніше інше рейтингове агентство - S&P - помістило в список на перегляд з можливістю зниження рейтинги 15 країн єврозони, зокрема, всі шість країн з найвищим кредитним рейтингом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі