Fitch підтвердило обмежений дефолт компанії Пінчука

Поділитися
© windowsteamblog.com
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило на рівні «RD» (обмежений дефолт) довгостроковий рейтинг дефолту емітента («РДЕ») Interpipe Limited - компанії з виробництва труб і залізничних коліс, що базується в Україні. Одночасно агентство підтвердило пріоритетний незабезпечений рейтинг компанії «C» і рейтинг зворотності активів "RR6". Короткостроковий РДЕ «D» відкликано.

Як наголошується в повідомленні агентства, рейтингові дії обумовлено проведеними переговорами Interpipe Limited з кредиторами про реструктуризацію існуючої заборгованості. Зниження рейтингу компанії до рівня «RD» у грудні 2009 року відображало неврегульовану ситуацію з неплатежами за деякими банківськими зобов'язаннями Interpipe Limited та підтвердження компанією перехресного дефолту за основними банківськими кредитними лініями, а також єврооблігаціями на 200 млн дол з терміном погашення 2 серпня 2010 року.

Рейтинг поворотності активів «RR6» за пріоритетними незабезпеченими облігаціями Interpipe Limited вказує на низькі перспективи поворотності коштів у випадку дефолту компанії. Короткостроковий РДЕ відкликаний, оскільки не є достатньою мірою релевантним для даного емітента.

У вересні 2010 року компанія отримала згоду від власників облігацій на перенесення термінів погашення на 2017 року зі збільшенням ставки купона з 8,75% до 10,25%. Окрім того, компанія здійснила одноразовий платіж у розмірі 1,25% від номінальної вартості існуючих облігацій власникам за ранню згоду на пропоновані умови до 25 серпня 2010 р. і в розмірі 0,5% за згоду після цієї дати.

У листопаді 2010 року Interpipe Lim
ited і її кредитори погодили основні умови щодо реструктуризації банківських зобов'язань компанії з новою процентною ставкою Libor + 600 б.п. Угода також передбачає, що акціонери компанії здійснять внесок у її капітал у формі грошових коштів у розмірі 65 млн дол і нададуть додаткову фінансову підтримку, довівши загальний розмір підтримки до більш ніж 100 млн дол, у той час як банк погодився продовжити терміни погашення кредитів до 2015-2017 рр. Угоду ще має бути остаточно оформлено.

Станом на кінець 2010 року Interpipe Limited мала загальний борг у розмірі 887 млн ​​дол, з якого 51% було забезпечено активами компанії та майбутніми надходженнями від продажу.

Fitch стурбовані щодо ліквідності компанії зважаючи на істотні зобов'язання інвестиційного характеру за програмою будівництва електродугової печі і невизначеності з приводу остаточних умов реструктуризації банківського боргу. Компанія поки не опублікувала підписану звітність за МСФЗ за 2008 і 2009 року.

Трубно-колісна компанія «Інтерпайп» оцінює свою частку на світовому ринку безшовних труб у 4,3%. До складу компанії входять ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", ВАТ "Інтерпайп Новомосковський трубний завод" і ТОВ «Інтерпайп Ніко-Тьюб».

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім'ї.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі