Fitch знизило кредитні рейтинги Іспанії та Італії

Поділитися
Рейтингове агентство Fitch знизило кредитні рейтинги Іспанії та Італії. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Рейтинг Італії знижено на один пункт - з АА-до А +. Це зниження відбулося слідом за винесенням аналогічної оцінки з боку інших агентств - Moody's і Standard & Poor's. У заяві Fitch говориться, що тиск на фінансових ринках на Італію посилюється через економічну кризи, під дію якої потрапила єврозона.

Кредитний рейтинг Іспанії впав на два пункти - з АА + до АА-. Це зниження Fich виправдовує великими регіональними витратами уряду, слабким темпом економічного зростання, а також борговою кризою в єврозоні.

Наприкінці у вересні 2011 року в Іспанії рішенням прем'єр-міністра Хосе Луїса Сапатеро був достроково розпущений парламент. Економічна ситуація в країні погіршується - безробіття досягло 21 відсоток, це максимальний показник серед розвинених країн. Прем'єр пояснив своє рішення тим, що чинний парламент не дає уряду ефективно проводити економічні реформи.

Італія разом з Іспанією входить до списку країн PIIGS (Португалія, Ірландія, Італія, Греція, Іспанія), який позначає зону поширення боргової кризи. На початку серпня 2011 прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі визнав, що Італія зіткнулася з фінансовими труднощами і висловив готовність до боротьби з кризою,при цьому навіть об'єднатися з опозицією.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі