Fitch знизило рейтинг п'яти країн єврозони

Поділитися
Агентство Fitch знизило кредитний рейтинг п'яти країн єврозони, виконавши таким чином обіцянку, дану в грудні.
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило рейтинги одразу п'яти держав єврозони - Італії, Іспанії, Бельгії, Словенії та Кіпру. Уникнути рейтингової кари вдалося лише Ірландії: рейтинг цієї держави підтверджено на рівні ВВВ+ з "негативним" прогнозом.
Довгостроковий кредитний рейтинг Італії знижено з А + до А-, Бельгії - з АА + до АА, Іспанії і Словенії - з АА-до А, Кіпру - з BBB до BBB-. Прогноз за всіма рейтингами - «негативний».
Таким чином, Fitch стримало свою обіцянку: ще в грудні 2011 року рейтинги всіх цих держав були занесені до списку на перегляд з можливістю зниження. Fitch мотивувало своє рішення у зв'язку з низкою факторів, що впливають на національні економіки. Зокрема, це відсутність чіткої програми реформування єврозони, яка дозволить подолати тривалу боргову кризу. Крім того, в агентстві відзначали, що для порятунку банківської системи державам доводиться залучати все більше ресурсів, що в свою чергу послаблює національні потенціали.
Нагадаємо, 13 січня 2012 інше впливове агентство - Standard & Poor's - зробило різні рейтингові зміни щодо 16 країн єврозони, знизивши, зокрема, на дві позиції довгострокові суверенні кредитні рейтинги Італії, Іспанії, Кіпру та Португалії. На один щабель S&P знизило аналогічні рейтинги Австрії, Мальти, Словаччини, Словенії і Франції. !zn
Читайте також
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі