"Газпром" назвав дату, коли розпочнеться будівництво ще одного газопроводу в обхід України

Поділитися
© unn.com.ua
Менш, ніж через місяць, "Газпром" повинен приступити до фінальної стадії реалізації своєї погрози Україні позбавити її транзитного "​​козиря".

Будівництво газопроводу «Південний потік» (South Stream), який повинен буде транспортувати газ з Росії до Європи в обхід України, старує 7 грудня.

Про це у вівторок, 13 листопада, повідомив журналістам глава «Газпрому» Олексій Міллер під час підписання угоди зі Словенією щодо ділянки газопроводу на її території.

«14 листопада ми плануємо підписати остаточне інвестрішення щодо морської ділянки, а 15 листопада - щодо болгарської ділянки. 7 грудня почнеться будівництво», - сказав Міллер, додавши, що інвестрішення стосовно проекту вже прийняті з Угорщиною та Сербією.

В цілях диверсифікації маршрутів експортних постачань природного газу ВАТ «Газпром» реалізує проект з будівництва газопроводу - "Південний потік" в обхід території України. Для реалізації сухопутної частини проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією і Австрією були підписані міжурядові угоди.

Акціонерами компанії - оператора морської ділянки газопроводу «Південний потік» - South Stream Transport AG є «Газпром» (50%), італійська Eni (20%), ще по 15% - німецька Wintershall і французька EdF.

Нагадаємо, у червні президент Росії Володимир Путін заявив, що будівництво газопроводу «Південний потік» почнеться у кінці поточного року. Газопровід буде пролягати через акваторію Чорного моря у країни Південної і Центральної Європи і складатиметься з чотирьох ниток потужністю по 15,57 млрд куб. м кожна. Введення в дію першої з них поки заплановано на грудень 2015 року, виведення на повну потужність (63 млрд куб. м) - на 2018 рік. !zn

Читайте також:

«Північний потік», «Південний потік» та інші подвиги «Газпрому»

Москва погрожує Києві третьою ниткою «Північного потоку»

Путін має намір побудувати «Південний потік» за два роки, незважаючи на європейську кризу

Україна в 2012 році недоотримає $500 мільйонів через обхідний газопровід

«Газпром» визнав, що повністю відмовитися від транзиту газу через Україну не зможе в будь-якому випадку

Азаров не бачить у Північному та Південному потоках особливої ​​альтернативи українській ГТС

Оцінити вплив «Північного потоку» на Україну можна буде не раніше 2015 року

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі