«Газпром» продовжує наполягати на оплаті Україною більш ніж 27 млрд куб. м газу

Поділитися
Україна, домовляючись про нову ціну на газ, заявляє про плани дотримуватися контракту з "Газпромом", повідомив глава російського монополіста Олексій Міллер.

НАК "Нафтогаз України" підтвердила, що буде виконувати в повному обсязі «залізобетонні» контрактні зобов'язання на 2012 рік, паралельно домагаючись зниження ціни на газ.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер журналістам, коментуючи хід перемовин з Україною.

"Те, що стосується України, то у нас є чинний контракт. Контракт у нас такий, що й українські колеги прекрасно розуміють, що умови цього контракту є залізобетонними. І якщо говорити про 2012 рік, то українська сторона підтвердила, що буде виконувати в повному обсязі контрактні зобов'язання, які є, і буде вести перемовини, щоб якимось чином відкоригувати ціну", - сказав він.

Говорячи про заяву України знизити закупівлю газу до 27 млрд куб. м. О.Міллер заявив: "Українська сторона може знизити обсяг відбору газу, але є принцип бери або плати", і це умова контракту, і українська сторона знає про це".

"Але, як було сказано керівництвом РФ, російська сторона, "Газпром", будуть діяти в цивілізованому порядку", - додав глава "Газпрому".

Нагадаємо, Україна заявляє, що своєчасно попередила "Газпром" про намір погодити обсяг закупівлі газу в обсязі 27 млрд куб. м газу на 2012 рік. "Газпром" стверджує, що НАК "Нафтогаз" втратила час для обговорення обсягу постачань на 2012 рік. У той же час ще у вересні О.Міллер заявив, що «Нафтогаз» у будь-якому випадку повинен оплачувати не менше 33 млрд кубометрів газу згідно з підписаними контрактами на умовах «бери або плати».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі