«Газпромбанк» зацікавився українським LNG-терміналом

Поділитися
Банк, який належить "Газпрому" майже наполовину, хоче профінансувати проект, покликаний зменшити газову залежність України від Росії.

Російський «Газпромбанк» 41,7% акцій якого належить "Газпрому", зацікавився українськими інвестиційними проектами «LNG-термінал» і «Кільцева дорога».

Про це повідомила прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами з посиланням на директора департаменту міжнародного співробітництва агентства Ігоря Жовкву.

«Під час особистих зустрічей представник «Газпромбанку» проявив особливу зацікавленість до проектів «LNG-термінал» та «Кільцева дорога». Можливість їхнього фінансування планується обговорити з представниками банку вже найближчим часом», - зазначив він.

За словами директора департаменту, ринок зрідженого природного газу охоплює все більше країн, і навіть Росія розглядає варіанти експорту свого газу через LNG-термінали.

«Україна є одним з найбільших імпортерів газу, і вона не може стояти осторонь від цього ринку, що динамічно розвивається. Тому ми представили сьогодні у Москві проект «LNG-термінал», - продовжив Жовква. За його словами, Україна розраховує отримувати скраплений газ з Азербайджану, але є варіанти співпраці і з іншими країнами-традиційними експортерами зрідженого газу.

Нагадаємо, на початку серпня Україна вже підписала один меморандум з Катаром про постачання зрідженого газу в Україну (переговори до цього проводилися з компаніями Ras Gaz і Katar Gas, які мають державну частку). Тоді ж в Нацагентстві прогнозували, що до осені Україна матиме два рамкових договори на постачання газу.

Окрім того, до проекту також виявили інтерес ще десяток потенційних інвесторів - світових компаній зі США, Іспанії, Португалії, Бразилії, Японії.

Як повідомляло ZN.UA, до закінчення будівництва та введення повністю в дію наземного заводу з регазифікації та ємностей для зберігання газу, а також підключення цих об'єктів до ГТС, Україна буде використовувати морський (офшорний) LNG-термінал. !zn

Читайте також:

Туреччина погодилася пропускати через свої проливи танкери зі скрапленим газом для України

Корейці зацікавилися поставками скрапленого газу для LNG-терміналу в Україні

Україна орендує офшорний термінал для транспортування зрідженого газу

Будівництво терміналу зрідженого газу в Україні обійдеться в 846 млн євро

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі