Генпрокуратура підрахувала всі об'єкти, які Хара вирішив вивести з держвласності

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Органи прокуратури порушили 35 кримінальних справ і подали 147 позовів про повернення 45 об'єктів та земельних ділянок площею понад 34 га, незаконно виведених з державної власності.

Окрім того вони запобігли відчуженню 25 об'єктів загальною вартістю понад 1,5 млрд грн, яке проводилося під виглядом укладення інвестиційних договорів. Про це в інтерв'ю «КоммерсантЪ-Украина» повідомив заступник генерального прокурора Михайло Гаврилюк.

За словами заступника Генпрокурора 300 об'єктів державної власності загальною вартістю до 10 млрд грн., які знаходяться у користуванні Федерації профспілок України, є державною власністю, і ФПУ не має права їх приватизувати.

«Керівництво профспілок робить вигляд, що не помічає існування законів, що забороняють йому відчужувати майно. У 1960 році Рада міністрів УРСР передала в управління профспілковим організаціям республіки санаторії та будинки відпочинку МОЗ УРСР. При цьому майно залишалося у державній власності. Прийнятий у 1991 році закон України "Про підприємства, установи та організації союзного підпорядкування, розташовані на території України" ... визначив, що майно профспілок є державною власністю. ... У 2007 році, до речі, Верховна рада прийняла мораторій на відчуження майна ФПУ і постановила провести його інвентаризацію. Це розпорядження так і не було виконано, оскільки профспілки перешкоджали інвентаризації», - сказав Гаврилюк.

Він повідомив, що держмайно передавалося приватникам, починаючи з 2005 року, і навіть при новому керівництві ця тенденція продовжилася.

«Тільки у травні поточного року президія ФПУ прийняла рішення про відчуження більше ніж 40 об'єктів .... Фактично Генпрокуратура змушена захищати права 5 млн членів профспілок від посягань 77 їхніх вождів, що становлять президію ФПУ. У всіх зазначених вище справах виявлена ​​зацікавленість або участь перших осіб Федерації. І це лише вершина айсберга. Генпрокуратура обов'язково перевірить порядок ціноутворення при продажу профспілкових путівок через посередницькі структури. Думаю, керівникам ФПУ зрозуміло, про що йде мова...
», - сказав заступник генпрокурора.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі