Німеччина виробила чверть електроенергії з поновлюваних джерел

Поділитися
У Німеччині зросли обсяги електроенергії, що виробляється з поновлюваних джерел. За перші шість місяців 2012 року чверть сукупної потреби країни - 67,9 мільярда кіловат-годин - була забезпечена «екологічно чистою» електрикою.

У першій половині 2012 року частка альтернативних джерел в загальному обсязі виробництва електроенергії в Німеччині досягла 25%. На першому місці опинилися вітряні електростанції.

У Німеччині зросли обсяги електроенергії, що виробляється з поновлюваних джерел. За перші шість місяців 2012 року чверть сукупної потреби країни - 67,9 мільярдів кіловат-годин - була забезпечена «екологічно чистою» електрикою. За той же період минулого року цей показник ще становив 56,4 мільярда кіловат-годин. Про це 26 липня повідомило Федеральне об'єднання підприємств енерго- і водопостачання BDEW.

При цьому найважливіше альтернативне джерело енергії у Німеччині - як і раніше - вітер. Частка вітряних електростанцій склала 9,2% (у 2011 році - 7,7%). На другому місці - біомаса c показником в 5,7%.

Майже наполовину у порівнянні з минулим роком зросла частка сонячної енергії. У першому півріччі 2012 року на сонячні батареї припало 5,3% від загального обсягу виробленої у ФРН електроенергії, на гідроелектростанції - 4%.

За словами голови Федерального об'єднання вітроенергетики BWE Херманна Альберса, цей результат є позитивним сигналом, у тому числі і для тих, хто сумнівається в успіху переходу Німеччини на використання альтернативних джерел енергії. «Це показує, що у нас є хороші шанси розпрощатися як з ядерною, так і з вугільною епохою», - цитує його слова агентство Reuters.

Нагадаємо, влада Німеччини поставила мету збільшити частку поновлюваних джерел до 35% до 2020 року.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України у червні оприлюднило проект оновленої енергостратегії, згідно з яким частка виробництва електроенергії з альтернативних джерел до 2020 року повинна зрости лише до 1,7%, а до 2030 року - до 4,6%.

При цьому більшість українських експертів переконані, що закладені міністерством в енергостратегії орієнтири розвитку альтернативної енергетики значно занижені і не узгоджуються з реальними темпами розвитку, які галузь демонструє в останні роки. !zn

Читайте також

Міжнародний експерт: Поновлювана енергетика - ключ до енергонезалежності України

Україні необхідно кардинально змінити енергетичну політику - глава Держенергоефективності

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі