Глава Єврокомісії пообіцяв утримати Грецію в єврозоні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Голова Єврокомісії Баррозу і новий президент Франції Олланд обіцяють докласти всіх зусиль, щоб зберегти Грецію в єврозоні. Вчені-економісти сумніваються, що це ще можливо.

Європейський Союз зробить все можливе, щоб забезпечити присутність Греції у складі єврозони, заявив у середу, 23 травня, голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу перед неформальною зустріччю голів держав і урядів ЄС.

Як повідомляє агентство Bloomberg, новий президент Франції Франсуа Олланд пішов ще далі: він пообіцяв, що не тільки його країна, але і він особисто готові на все, щоб утримати Грецію в єврозоні.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой був більш стриманий. «Греції буде краще залишитися в єврозоні», - сказав він.

Лауреат Нобелівської премії в області економіки Крістофер Піссарідес (грецький кіпріот, що живе і працює у Великобританії) в середу оцінив ймовірність подальшого перебування Греції в єврозоні більш ніж у 50%. На його думку, європейські лідери вже «дозріли» для узгодження більш м'яких умов надання фінансової допомоги країні.

Побоювання виходу Греції з єврозони і неконтрольованого дефолту посилилися після того, як в країні не вдалося сформувати уряд і були призначені нові вибори. !zn

Читайте також:

Грецьким банкам таємно виділили 100 млрд євро допомоги

G8 вирішила залишити Грецію в єврозоні

МВФ відмовився працювати з тимчасовим урядом Греції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі