Голова кабміну сподівається на кредит МВФ, але продовжує шукати гроші в інших місцях

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
МВФ не дає грошей уже два роки. Незважаючи на падіння ВВП, Україна якось обходиться без кредитів. Зможе і в 2013 році, стверджує Азаров, який сподівається залучити гроші з інших джерел.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що уряду вдасться укласти нову угоду про співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Про це він заявив у четвер в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба українського уряду.

«Я не втрачаю надії, що нам вдасться домовитися. Але я хочу сказати, що фінансові ресурси є зараз не тільки в МВФ. У нас прийнято думати, що кредит на вигідних умовах можна залучити тільки в МВФ. Але насправді фінансових ресурсів у світі достатньо, і ми зараз працюємо над тим, щоб їх залучити в економіку України на вигідних умовах», - сказав Азаров.
Він заявив, що Україна вже два роки не залучає кредитних ресурсів від МВФ, оскільки вважає вимоги про підвищення комунальних тарифів для населення неприйнятними.
«Україна вже обходиться без кредитів МВФ, обійдеться без них і в наступному році. Я хочу підкреслити, що ми налаштовані на співпрацю з МВФ і пошук компромісів», - зазначив прем'єр-міністр.
Як повідомлялося, місія МВФ має прибути в Україну в другій половині січня 2013 року.
Нагадаємо, що МВФ в 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд дол. Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд дол, але в 2011 році припинив фінансування через те, що українська влада відмовилася виконувати узгоджені умови.
У 2011-2012 роках візити місій МВФ в Україну закінчувалися провалом переговорів.
Чинна програма stand-by завершується в кінці 2012 року. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі