Глава Росспоживнагляду готовий особисто проінcпектувати українських сироварів

Поділитися
© army-technology.com
Головний державний санітарний лікар РФ готовий особисто проінспектувати українські підприємства, які постачають сири на російський ринок.

Керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко готовий особисто виїхати в Україну для інспекції підприємств, які збираються постачати сир на російський ринок.

«Таке питання досить серйозно розглядається. Я цього не виключаю», - заявив Оніщенко.

Україна вважає переговорний процес більш ефективним шляхом вирішення питань, пов'язаних з якістю продукції, що постачається, аніж взаємні санкції, заявляє міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

«Завжди більш ефективно домовлятися», - сказав глава українського зовнішньополітичного відомства після третього засідання ради експортерів при МЗС України.

Нагадаємо, Росспоживнагляд планує розпочати перевірку українських підприємств, які збираються постачати сир на російський ринок, 26 березня. Рішення перевірити українську продукцію було викликано тим, що Росія не довіряє результатам експертизи українських сирів, яка була проведена за кордоном.

Росспоживнагляд на початку лютого доручив своїм територіальним управлінням вилучати з обігу сири трьох українських виробників, які не відповідають техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію, оскільки містять рослинні жири замість тваринних, але на етикетці про це не повідомляється. Пізніше список був розширений, у результаті під заборону потрапили сири семи заводів: ПП «Прометей», АТ «Пирятинський сирзавод», ТОВ «Гадячсир», Баштанський і Лозівський сирзаводи, «Бель Шостка України» та Хмельницька маслосирбаза. !zn

Читайте також:

Зарубіжна експертиза спростувала звинувачення Росії на адресу українських сирів

Росія висунула умови для припинення «сирної війни»

Україна сподівається, що «сирна війна» з Росією закінчиться без втручання СОТ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі