Голова Ради НБУ думає, що міняти валюту треба дозволити тільки банкам

Поділитися
Голова Ради НБУ думає, що міняти валюту треба дозволити тільки банкам © ZN.UA
Обмінні пункти розігрівають валютну паніку, упевнені в НБУ. Один з банків уже готовий відмовитися від агентських пунктів, які підмочили його репутацію.

Займатися валютообмінними операціями повинні тільки підконтрольні Національному банку фінансові установи, вважає голова Ради НБУ Ігор Прасолов.

«Я вважаю, що, як і в усьому цивілізованому світі, в Україні обмінними операціями повинні займатися банки, які безпосередньо контролює Нацбанк», - сказав він в інтерв'ю газеті «День»..

При цьому він зазначив, що агентські пункти обміну валют під час валютної паніки восени 2012 року завдали шкоди репутації банків, і один з банків уже готовий від них відмовитися.

«У двох випадках високої хвилі паніки, яку ми спостерігали цієї осені, обмінники зіграли далеко не кращу роль. Я думаю, що банки будуть продовжувати політику скорочення таких агентських обмінних пунктів. Банки, які самі працювали нормально в умовах паніки, постраждали через те, що їхні агенти проводили спекулятивну політику. Мені відомо, що один банк сьогодні вже хоче розірвати агентські угоди і позбутися обмінних пунктів, тому що вони дуже підмочили його репутацію», - повідомив він. !zn

Читайте також:

Глава Ради НБУ здивований любові українців до долара

У НБУ нагадали про запровадження тотальної паспортизації обміну валют з 2013 року

Верховна Рада відмовилась ухвалити закон про валютний податок

Регіонали продовжують лякати 15%-м податком на валюту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі