Глава "Укрспирту" протримався на посаді менше місяця

Поділитися
© korrespondent.net
МінАП знову здійснив зміни в керівництві спиртового концерну, помінявши місцями генерального директора та його першого заступника

Міністерство аграрної політики і продовольства призначило генеральним директором державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" Олександра Харта, який до нового призначення обіймав на підприємстві посаду першого заступника гендиректора.

Новий керівник "Укрспирту" був представлений колективу в середу, 13 червня.

"Перед Олександром Хартом ми ставимо завдання завершити реформування спиртової галузі та формування цивілізованих правил гри на ринку спирту", - повідомив заступник міністра агрополітики та продовольства Олександр Сень.

Віктор Панков, який раніше обіймав посаду гендиректора "Укрспирту" призначений заступником керівника концерну.

Як повідомлялося, уряд у кінці липня 2010 року ухвалив рішення ліквідувати державний концерн спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" і створити на його базі однойменне державне підприємство (ДП), яке віднесено до сфери управління МінАП, очолюване Миколою Присяжнюком.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував "Укрспирт" на 200 млн грн за зловживання монопольним становищем (у 2010-2011 рр. зазначені підприємства були єдиними суб'єктами господарювання, які мали право на торгівлю етиловим спиртом на внутрішньому ринку України).

Концерн "Укрспирт" за 9 місяців 2011 року показав прибуток у 79 мільйонів гривень. Причому цей прибуток, як підозрює слідство, був досягнутий за рахунок отримання кредиту в 300 мільйонів. Але через те, що сервери "Укрспирту" "згоріли", повної фінансової звітністю за весь 2011 рік правоохоронні органи не мають.

За фактами фінансових порушень в "Укрспирті" порушено кримінальну справу.

Також діяльність "Укрспирту" неодноразово ставала предметом журналістських розслідування ZN.UA. Більш того, київська прокуратура навіть порушила три кримінальні справи після публікації статті Юрія Бутусова ««Укрспирт»- найбільйш ганебна діра держбюджету» в № 3 «Дзеркала тижня. Україна» від 27 січня 2012 року. !zn

Читайте також:

«Укрспирт» - найбільш ганебна діра держбюджету


АМКУ оштрафував "Укрспирт" на 200 млн грн

У центрі Києва відкрито продають нелегальну горілку по 12 грн


«Укрспирт» перевіряють СБУ і МВС. Без скандалу не обійшлося


Податкова оголосила «війну» нелегальній горілці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі