Горшков: Ініціатором зменшення суми збору з продажу інвалюти став НБУ

Поділитися
Горшков: Ініціатором зменшення суми збору з продажу інвалюти став НБУ © mil.ru
«Для нас не стільки принциповим був сам рівень ставки, скільки сам факт прийняття збору для боротьби з валютними спекулянтами», - зазначив глава комітету із запобігання проведенню недобросовісних валютних операцій НБУ Юрій Горшков.

Національний банк України виступає за введення 10-відсоткового збору до Пенсійного фонду з продажу фізичними особами іноземної валюти, а не 15-відсоткового, як це було заявлено раніше.

«Саме Національний банк вніс відповідну пропозицію і в дискусії наполіг на тому, щоб ставка збору з продажу валюти становила не 15%, а 10%», - розповів голова комітету із запобігання проведення недобросовісних валютних операцій НБУ Юрій Горшков.

Фінансист підкреслив, що регулятор прийшов до такої думки після тривалих консультацій з експертним середовищем.

«Ми почули думки експертів і учасників ринку і вирішили прислухатися до них та знизити зазначений поріг збору. Відверто кажучи, для нас не стільки принциповим був сам рівень ставки, скільки сам факт прийняття збору для боротьби з валютними спекулянтами», - зазначив представник регулятора. При цьому, за його словами, відповідний законопроект буде розглянутий в парламенті найближчим часом.

Нагадаємо, що 3 грудня народний депутат Валерій Шаманов (позафракційний) запропонував парламенту ввести збір до ПФ з продажу фізособами готівкової валюти у розмірі 10% суми угоди. Банкіри та експерти зазначили, що такий варіант буде для ринку прийнятним і компромісним. !zn

Читайте також:

Банкіри вважають прийнятним введення 10%-го збору до ПФ з продажу фізособами інвалюти

У Раді зареєстровано нові законопроекти про «валютний» податок

Bloomberg: Хвороблива пристрасть українців до долара заважає економіці України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі