Держмитниця не розкрила інформацію про контрабанду нафти у Феодосії на 1 млрд

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Державна митна служба України відмовилася надавати ZN.UA інформацію щодо обсягів нафтопродуктів, які пройшли розмитнення через державне «Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами" (ФПЗНП).

Відповідаючи на запит редакції, Держмитниця послалася на Митний кодекс України, який не дозволяє держслужбовцям розкривати подібний вид інформації.

«Частиною 2 статті 308 Митного кодексу України встановлено, що інформація про обсяги експорту та імпорту конкретних видів товарів може надаватися лише органам, які ведуть державну статистику. А інформація про експортно-імпортні операції конкретних суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності - тільки органам досудового слідства у зв'язку з розслідуванням кримінальних справ, а також на письмову вимогу...АМКУ...у зв'язку з розслідуванням антиконкурентних узгоджених дій із зазначенням підстав для її надання», - стверджується у відповіді .

Нагадаємо, що ще 14 листопада після публікації у ZN.UA Держмитниця повідомила про перевірку невідповідності обсягів нафти, що проходять через Феодосію. Вже після цього ZN.UA повідомляло, що контрабанда постачань нафтопродуктів у листопаді не припинилася. У жовтні у Феодосії митне оформлення пройшли лише 5% «феодосійського» бензину і 33% дизельного палива. У 2011 році бюджет України недоотримав близько 1 млрд грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі