Держземагентство: Без земельної реформи над Україною через два роки буде сміятися увесь світ

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Якщо Україна не завершить земельну реформу протягом найближчих двох років, то над нею буде сміятися увесь світ, бо Україна увійде в книгу рекордів Гіннесса як країна, яка найдовше в сучасній історії проводить земельну реформу.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив глава Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко. За його словами, зараз на цьому «почесному» місці знаходиться Мексика, яка проводила земельну реформу 23 роки. «У нас цей процес триває вже 21-й рік. Тому пора б набратися сміливості і взяти на себе відповідальність, завершивши цю реформу», - зазначив глава Держземагентства.

«А куди далі зволікати? Понад два десятки років ми тупцюємо на місці або шарахаємося з одного краю в другий, ніяк не можемо остаточно визначитися та прийти до логічного завершення, - говорить С. Тимченко. - Тим часом і сільське господарство, і саме село дедалі більше занепадають і деградують, а країна в цілому втрачає дуже серйозні можливості та ресурси для розвитку. У нас що, дурний народ? Ні. В нас проблеми з землею? Ні, у нас найкраща земля в Європі. І що довше ми зволікатимемо, то глибше у вир ітимуть українські чорноземи, економіка та країна загалом. Судіть самі: площа України 60,4 млн. га, а сільгоспугідь - 42 млн. га, так із чого ж іще починати піднімати економіку країни? Звичайно ж, із розвитку аграрно-промислового комплексу».

С. Тимченко підкреслив, що нині простоюють, виснажуються або використаються неефективно мільйони гектарів сільгоспугідь, які могли б більш продуктивно працювати на країну та її економіку. «Ми маємо парадоксальну ситуацію, коли власники найродючіших земель у світі живуть за межею бідності, а з карти України щороку зникають десятки сіл. Тому кожен день простою - це не один, а три кроки назад», - додав він.

Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю з Сергієм Тимченко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі