Греції дали ще 10 днів для виконання обіцянок

Поділитися
© inosmi.ru
Відтермінування ще на 10 днів надано Греції для виконання обіцянок у сфері оздоровлення бюджету. Міністри фінансів єврозони призначили крайній термін на 18 жовтня. Португалія отримала згоду на черговий транш кредиту.

Країни єврозони надали Греції ще 10 днів для виконання обіцянок в сфері економії. "Для отримання наступного траншу надзвичайного кредиту Греція повинна не пізніше 18 жовтня реалізувати ті заходи, які були узгоджені ще у березні", - заявив глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер після завершення зустрічі міністрів фінансів країн єдиної європейської валюти в Люксембурзі.

Греція повинна не пізніше середини листопада отримати ще 31,5 мільярда євро з другого пакету обіцяної їй допомоги, в іншому випадку їй буде загрожувати банкрутство. Юнкер зазначив, що за останні тижні і дні уряд в Афінах домігся "істотного прогресу", однак "трійка" міжнародних кредиторів поки не дала добро на виділення Греції нового траншу кредиту. Глава Єврогрупи закликав "трійку" якомога швидше подати остаточний звіт.

- Греція пригрозила оголосити дефолт вже в листопаді

Міжнародний валютний фонд (МВФ) також посилив натиск на Афіни. "Діяти означає діяти, а не просто говорити", - заявила у Люксембурзі глава МВФ Крістін Лагард. Канцлер ФРН Ангела Меркель 9 жовтня відвідує Афіни, щоб також настійно закликати Грецію до виконання зроблених обіцянок.

На відміну від Греції, Португалія отримала від Єврогрупи згоду на виділення їй нового траншу надзвичайного кредиту на загальну суму 78 млрд євро. Міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле (Wolfgang Schauble) і його колеги дали добро на виділення цих коштів, після того як "трійка" підтвердила виконання Лісабоном узгоджених заходів економії.

Два мільярди євро Португалія отримає по лінії Євросоюзу, 1,5 млрд - від МВФ і ще 0,8 млрд - з тимчасового європейського стабфонду EFSF. !zn

Читайте також:

Влада Греції здасть в оренду 40 незаселених островів

Греція знайшла новий спосіб порятунку економіки - вимагати від Німеччини відшкодувати збитки від нацистської окупації

Від Греції зажадали ввести шестиденний робочий тиждень

Греція вирішила побороти кризу створенням особливих економічних зон

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі