Греція сподівається на успіх у реструктуризації свого боргу

Поділитися
© football.ua
Греція розраховує подолати розбіжності з приватними інвесторами в питання реструктуризаціїф боргу, заявив міністр фінансів Евангелос Венізелос в інтерв'ю суботньому номеру газети Financial Times.

«Я впевнений, що ми зможемо подолати розбіжності ... Раціональний підхід візьме гору, оскільки ця ініціатива в загальних інтересах Греції, її приватних кредиторів і всіх інституційних партнерів», - сказав Е.Венізелос.

За словами Е.Венізелоса, протягом наступних кількох днів будуть здійснюватися інтенсивні контакти з кредиторами, щоб переговори можна було відновити на наступному тижні.

Напередодні організація Інститут міжнародних фінансів (IIF) оголосила, що припиняє переговори про «добровільне» списання номінальної вартості грецького боргу на руках приватних інвесторів. ЄС наказав банкам списати грецький борг на 50%, що має полегшити борговий тягар Греції на 100 мільярдів з 360-мільярдного боргу. Якщо переговори закінчаться провалом, Греції загрожує дефолт у березні, коли Афіни мають погасити облігації одразу на 14 мільярдів євро. Крім того, без реалізації програми зі списання боргу Греція може залишитися без першого траншу нового 130-мільярдного пакету допомоги від ЄС, який має надійти в лютому.

Переговори Греції з кредиторами були припинені за кілька годин до того, як міжнародне рейтингове агентство Standard and Poor's знизило суверенні кредитні рейтинги дев'яти з 17 країн єврозони, у тому числі Франції, Італії, Іспанії та Португалії. Обидві ці події посилюють кризу суверенного боргу в єврозоні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі