Греція просить черговий пакет допомоги від ЄС

Поділитися
Греції може знадобитися третій пакет міжнародної допомоги. Уряд країни має намір зробити все можливе, щоб уникнути цього.

Греції може знадобитися третій пакет допомоги від Євросоюзу і МВФ. Про це прем'єр-міністр країни Лукас Пападемос заявив в інтерв'ю італійському виданню Il Sole 24 ORE.

За словами Пападімоса, Греція зробить все можливе, щоб уникнути такого сценарію, однак, як зазначив прем'єр, «виключати ймовірність того, що певна фінансова підтримка знадобиться, не можна».

Скільки грошей може знадобитися Греції, Пападемос не повідомив. За його словами, передбачати ринкові умови і економічні тенденції в даний час складно. Пападемос зазначив, що Греція збирається додатково до плану економії знизити у 2013-2014 роках витрати ще на 12 мільярдів євро.

У цьому місяці країни-члени єврозони схвалили виділення Греції другого пакету допомоги обсягом в 130 мільярдів євро. Крім того, Греція отримала кредит від МВФ в обсязі 28 мільярдів євро. Перший пакет фінансової допомоги Греція отримала в 2010 році.

Лукас Пападімос очолив тимчасовий коаліційний уряд Греції в минулому році. На кінець квітня в країні заплановані дострокові парламентські вибори. !zn

Читайте також:

Агентство Fitch скасувало дефолт Греції

Уряд Греції позбувся п'ятьох членів, але затвердив заходи економії

МВФ виділив Греції 28 млрд євро

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі