Греція вирішила побороти кризу створенням особливих економічних зон

Поділитися
© football.ua
Уряд Греції веде переговори з Єврокомісією про створення пільгових зон. Передбачається, що режими цих ОЕЗ повинні будуть дозволити підтримати національну економіку, залучаФючи в країну іноземні інвестиції.

Греція планує створити особливі економічні зони для того, щоб забезпечити приватні інвестиції в національну економіку, повідомляє Reuters. Зони, за проектом уряду, запропонують інвесторам податкові та адміністративні преференції.

Зараз уряд Греції веде переговори про створення пільгових зон з Єврокомісією. За словами міністра розвитку Костіс Хацідакіса, режими в цих ОЕЗ дозволять підтримати національну економіку.

Хацідакіс, тим не менше, зазначив, що статус особливих зон не дозволить платити співробітникам працюючих там підприємств "занадто низькі зарплати". "Трудовий кодекс буде повністю дотримуватися", - запевнив він.

Греція зараз переживає п'ятий рік економічної депресії, у ході якої ВВП країни впав майже на 20%, а офіційно реєстроване безробіття досягло 23%. Це змушує державу вдаватися до нетрадиційних заходів з підтримки економіки - таким, як установа ОЕЗ, звичайно використовуваних бідними державами, що розвиваються.

Паралельно ЄС вимагає від Греції виконання ряду структурних реформ, включаючи скорочення зарплат бюджетників і лібералізацію ринку праці. Афіни, в свою чергу, критикують ці пропозиції, вважаючи, що вони завдають додаткової шкоди економіці.

Економічна криза в Греції почалася ще в 2008 році. Пізніше вона посилилася борговими проблемами Афін. Обсяг держборгу становить 150 відсотків ВВП, і Греція зараз позбавлена ​​можливості виплачувати заборгованість самостійно. !zn

Читайте також:

Греції загрожує вихід з єврозони, якщо вона не скоротить витрати

Німеччина відмовить Греції в новій допомоги, якщо Афіни не активізують реформи

Прем'єр Греції просить європейських лідерів дати країні "більше часу", а не грошей

Меркель запропонувала підписати новий договір про Європейський союз

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі