Харків може залишитися без води за тиждень до Євро-2012

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Заборгованість «Харківводоканала» перед «Харківобленерго» склала 307,560 млн грн. Припинення поставок електроенергії боржникові «є обов'язком постачальника електричної енергії.

КП «Харківводоканал» закликає АК «Харківобленерго» не відключати підприємство від електропостачання і не залишати харків'ян без води.

«Відключення «Харківводоканала» від енергопостачання загрожує відсутністю води в багатьох районах міста. КП «Харківводоканал» визнає свій борг перед енергетиками, але водночас закликає своїх колег з АК «Харківобленерго» не загострювати ситуацію навколо оплати електрики і пропонує шукати шляхи вирішення проблеми за столом переговорів, а не залишати харків'ян без води», - йдеться в повідомленні КП «Харківводоканал».

АК «Харківобленерго», у четвер, 31 травня, планує відключити за борги електропостачання 26 підкачувальних насосних станцій КП «Харківводоканала».

Систематичні неплатежі почалися з серпня 2010 року. Станом на 25 травня 2012 заборгованість «Харківводоканала» перед «Харківобленерго» склала 307,560 млн грн.

Як зазначили в прес-службі обленерго, припинення поставок електроенергії споживачу, який має заборгованість з її оплати, «є обов'язком постачальника електричної енергії відповідно до п. 7.5 Правил користування електричною енергією».

У «Харківводоканалі» відзначають, що чинні тарифи, встановлено постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг № 129 від 16.03.2012 р., що покривають собівартість послуг з подачі населенню холодної води на 57,2%, а витрати на водовідведення - на 52,1%. !zn

Читайте також:

Біля Качанівської колонії кілька тижнів будуть ремонтувати колектор

«Київенерго» пригрозило відключити електрику Податкової і Мінфіну

Кабмін відкрив дорогу приватизації обленерго і генерації

НКРЕ з 1 травня «оптимізує» тарифи на електроенергію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі