Хорошковський визнав, що до виборів Україна з МВФ не домовиться

Поділитися
Хорошковський заявив, що підвищення тарифів на газ для населення не єдине питання, щодо якого Київ ще має домовитися з МВФ. Фонд також вимагає більш гнучкого валютного курсу. Всі ці питання, на думку першого віце-прем'єра, можна буде вирішувати після парламентських виборів.

Уряд України зможе досягти домовленості з Міжнародним валютним фондом про поновлення кредитування за програмою stand-by тільки після парламентських виборів, які відбудуться у жовтні. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський в інтерв'ю агентству Dow Jones під час перебування у Лондоні.

"Ми розуміємо, що це неможливо до завершення виборів", - сказав Хорошковський.

Він підкреслив, що український уряд працює над планом щодо вирішення проблем, які викликають стурбованість МВФ. Зокрема, мова йде про можливість надання допомоги домашнім господарствам, які можуть найбільше постраждати від підвищення цін на газ. За словами Хорошковського, розробка цього питання займе від п'яти до шести місяців. "Дуже важливо, щоб ми були справедливими і захистили найбільш вразливих. Ми хочемо підготувати населення і мати реальний план після цього (виборів)", - сказав він.

Окрім того, Хорошковський зазначив, що підвищення тарифів на газ для населення не єдине питання, щодо якого Київ ще має домовитися з фондом. "Вони (МВФ) вимагають більш гнучкого валютного курсу", - додав перший віце-прем'єр.

Також Хорошковський заявив, що уряд "не має жодних проблем" із забезпеченням своїх фінансових потреб в цьому році і буде випускати облігації на внутрішньому та міжнародному ринках. Тим не менш, за словами посадовця, інвестори зараз вимагають надто високу ціну, щоб інвестувати в облігації України, частково тому, що фінансові проблеми в єврозоні зробили їх більш обережними. Хорошковський зазначив, що в цій ситуації на Україну чекає той час, коли обставини будуть більш сприятливими.

Нагадаємо, раніше Хорошковський уже заявив, що Україна готова почати підвищення тарифів на газ для населення тільки після створення системи адресної допомоги малозабезпеченим громадянам. На підготовку системи підуть півроку, що залишилися до парламентських виборів. !zn

Читайте також:

Янукович знову заявив, що не погодиться на вимогу МВФ підвищити тарифи на газ

МВФ: Вдалі газові переговори з РФ не знімають питання підвищення тарифів для населення

Хорошковський і Клюєв повернулися від МВФ ні з чим

Хорошковський: Висока ціна на газ стимулює енергозбереження

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі