IFC: Без відновлення регуляторних реформ Україна ризикує не покращити позиції в міжнародних рейтингах

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Два роки тому було ухвалено доволі багато позитивних нормативних актів. Але після цього настало затишшя, штиль.

Після активного удосконалення регуляторного середовища для бізнесу, що спостерігалося в Україні два роки тому та зрештою сприяло підвищенню позицій держави в рейтингу Doing Business-2013, після цього настало затишшя.

Таку думку висловив керівник проекту Міжнародної фінансової корпорації (IFC) «Інвестиційний клімат в Україні» Сергій Осаволюк під час круглого столу «Україна та рейтинги її інвестиційної привабливості: про що свідчать результати експертних та підприємницьких опитувань?», проведеного «Лігою фінансового розвитку» за підтримки «Дзеркала тижня. Україна».

«Два роки тому було ухвалено дійсно доволі багато позитивних нормативних актів. Але після цього настало затишшя, штиль», - зауважив експерт.

Водночас Осаволюк звернув увагу на одне з небагатьох покращень, яке відбулося останнім часу, - це скасування реєстрації зовнішньоекономічних контрактів на Аграрній біржі.

«За нашими оцінками, ціна питання – $11 млн, які бізнес платив просто в нікуди», - констатував представник IFС.

У свою чергу, як додав менеджер з питань стратегічного розвитку Американської торгівельної палати в Україні Олександр Чорний, Україна таки може розраховувати на покращення позицій в Doing Business-2014 за рахунок зміни методології в укладанні рейтингу, а саме переведенню складських приміщень, які беруться до розрахунку дозволів на будівництво, з 4-ої категорії в 2-у.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі